گروه مهندسی زمین پژوهان | میکروسکوپ پلاریزان | تعمیر میکروسکوپ | وارد شوید | ثبت نام کنید

مطالعه میکروسکوپی سطح مقطع یک فلز خالص

دسته‌بندی: دسته‌بندی نشده
تاریخ: ۱۸ فروردین ۱۴۰۳
بازدید: 586
میکروسکوپ اینورت متالوژی

تئوری آزمایش متالورژی

فتوگرافی یا عکاسی علم یا به عبارت دیگر هنری است که در آن با تابش نور بر یک کاغذ آغشته به مواد شیمیایی(مثل ترکیبات نقره) تصاویری بوجود می آورند.

در این حالت کیفیت عکس بستگی به حساسیت ترکیبات نقره نسبت به نور دارد.وقتیکه بر مید نقره ( که با ماده ای ژلاتین مانند مخلوط شده است) در معرض نور قرار گیرد تغییری در آن ایجاد می شود که آن را قابل ظهور می سازد . حال اگر برمید نقره نور دیده را وارد محلولی با خواص احیا کنندگی کنیم (محل ظهور) برمید نقره احیا شده و به نقره تبدل می گردد. بدین ترتیب تویری متناسب با شدت نور تابیده بوجود خواهد آمد .

بعد از ظهور ، برمید نقره نور دیده توسط حلالی که بر روی نقره اثر شیمیایی نداشته باشد ( اما برمید را حل کند) حذف شده و سپس تثبیت می گردد . تصویری که در این مرحله حاصل می شود نگاتیو بوده و در آن قسمتهای روشن مربوط به اجسام سیاه و قسمتهای تیره مربوط به اجسام سفید می باشد.

برای بدست آوردن یک تصویر پوزیتیو که در آن مناطق تیره و روشن تصویر متناسب با واقعیت باشند نگاتیو را چاپ می کنند . برای این کار نگاتیو را در تماس با صفحه حساس دیگری قرار داده و به این ترتیب بعد از ظهور تصویر مثبتی روی صفحه حساس دوم ظاهر می شود .

میکروسکوپ متالوژی | متالورژی
میکروسکوپ متالوژی | متالورژی

مراحل مختلف تولید عکس یا فتوگراف عبارتست از

  • نوردهی به داخل دوربین
  • ظهور ، ثبوت ، شستشو و خشک کردن فیلم
  • چاپ کردن فیلم
  • ظهور ، ثبوت ، شستشو و خشتک کردن عکس چاپ شده

مواد عکاسی

مواد معمول برای عکاسی شامل امولوسیونهائی از کریستال های ریزی از یک یا چند نمک هالوژنه نقره ( کلرید ، برمید یا یدید ) در ژلاتین بوده که بصورت قشر نازکی  روی شیشه ، فیلم یا کاغذ شفاف و انعطاف پذیری پوشانده شده است . حساسترین موادی که برای ساخت نگاتیو به کار می روند شامل برمید نقره ای است که محتوی مقادیری یدید نقره باشد . موادی که معمولا برای چاپ مورد استفاده قرار می گیرند شامل کلرید نقره بوده و موادی که دارای حساسیت متوسطی هستند از جنس برمید نقره و یا برمید نقره بعلاوه نقره می باشند.

نقره بطور معمول فقط به نورهای آبی ، بنفش ، ماورا بنفش حساس است ولی با اضافه کردن مواد مخصوصی به امولوسیون می توان آن را به نورهایی با طول موج بلند تر حساس نمود(امروزه معمولا از کربوسینسین و مزوسینین استفاده می شود) این عمل را حساس نمودن دوربین می نامند . برای ایجاد تصویری که با چشم قابل رویت باشد ، امولوسیون ها باید نسبت به طول موجهایی که چشم انسان به آنها حساسیت دارد عکس العمل نشان دهند(یعنی نورهای بنفش تا قرمز با طول موجهای از4000 تا 7000 آنگستروم)

امولوسیون های حساس نشده را به عنوان امولوسیون های کوررنگ یا معمولی و یا آبی حساس می شناسند . امولوسیون هائی که حساسیتشان را با اضافه کردن مواد مخصوصی تا رنگ سبز بالا برده باشند (ارتوکرومیک) می نامند.

در صورتی که حساسیت امولوسیون تا رنگ قرمز گسترش یافته باشد آنرا (پانوکروماتیک) می گویند . در امولوسیون های معمولی رنگ آبی بصورت روشن دیده می شود ولی رنگهای آبی و سبز بصورت روشن دیده شده و رنگ قرنز تیره است این امولوسیون بطور وسیعی در فتوگرافی صنعتی و تجارتی مورد استفاده قرار می گیرد.

میکروسکوپ اینورت متالوژی
میکروسکوپ اینورت متالوژی

فیلترها

در عکاسی برای تغییر نوری که به امولوسیون تابیده می شود از فیلتر هائی برای جذب قسمتی از نور تابیده شونده استفاده می کنند . اگر این فیلترها قسمتی از تمام نورهای با دانسیته خنثی شناخته می شوند . این فیلتر شدت نور را تغییر می دهند ولی رنگ آن را عوض نمی کنند . اغلب فیلتر ها رنگی هستند و به همین علت قسمتی از پرتو تابیده شده را بطور انتخابی جذب می کنند . فیلترهائی که در عکاسی به کار می روند معمولا از نوع فیلتر های جامد و به شکل شیشه های رنگی می باشند . رنگ فیلتر با استفاده از نوری که جذب می کند تعیین می شود . بنابر این فیلتری که از رنگهای مختلف تشکیل دهنده رنگ سفید فقط آبی را جذب می کند فیلتر زرد می باشد فیلتر های قرمز رنگهای سبز و آبی را جذب کرده و یک فیلتر سبز رنگهای آبی و قرمز را جذب می کند و بالاخره فیلتر های بی رنگهای سبز و قرمز را جذب می کنند .

فیلتر هائی که در عکاسی مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از :
فیلتر های ارنوکروماتیک یا اصلاح کننده

این فیلتر ها برای اصلاح واکنش فیلم نسبت به یک منبع نور ویژه مورد استفاده قرار می گیرند . برای عکسهای سیاه و سفید این فیلتر ها دارای رنگهای زرد و یا سبز کمرنگ هستند ، در حالیکه برای عکسهای رنگی فیلتر های اصلاح کننده می توانند آبی کمرنگ ، زرد و یا کهربایی باشند . وقتی می خواهید در ساعات روز از فیلم استفده کرده و عکس بگیرید پیشنهاد می شود این کار را با استفاده از لامپهای فیلامانی تنگستن و فیلتر های نارنجی رنگ انجام دهید .

فیلتر های اصلاح کننده اساسا همراه با مواد پان کروماتیک مورد استفاده قرار می گیرند .

فیلتر های وضوح

این فیلتر ها برای تعدیل مقدار روشنی یا تیرگی یک رنگ معین ( در دید معمولی یا فیلم ) مورد استفاده قرار می گیرند . اگر در یک فیلم سیاه و سفید ، روشنتر از واقعیت دیده شود از فیلتری به همان رنگ در جلوی دوربین استفاده می کنند تا اشکال فوق برطرف شود . ولی اگر رنگی تیره تر از واقع دیده شود از فیلتر متمم رنگ استفاده می کنند.

لامپهای تاریکخانه عکاسی

همراه لامپهای فیلامانی تنگستن برای روشن کردن تاریکخانه های عکاسی مورد استفاده قرار می گیرند. این فیلتر ها برای استفاده با فیلمها دستگاها و کاغذهای مختلف عکاسی طراحی شده اند .

هدف آزمایش

هدف ما از انجام این آزمایش مطالعه ساختمان میکروسکوپ پلاریزان یک فلز خالص یا آلیاژ ( مثل فولاد کم کربن) و نیز تعیین اندازه متوسط دانه ها به روشهای مختلف می باشد.

می دانیم که در دماهای بالاتر از نقطه ذوب اتمی فلزات بر هم میخورد . با سرئ کردن مذاب هرچه به نقطه ذوب نزدیک تر می شویم و دما پایین تر می آید . نظم اتم ها بیشتر شده تا به جائی می رسیم که اولین جوانه ها تشکیل می شوند . کم کم اتم های با تجرک کمتر روی جوانه های تشکیل شده نشسته و کریستالهای فلز شروع به رشد می کنند . این کریستالها در حین رشد در مواضعی به یکدیگر برخورد کرده و مرز دانه ها را بوجود می آونرد . اتمهای موجود در مرز دانه ها در حالت بی نظمی و با انرژی زیاد به سر می برند.

هنگام اچ کردن مرز دانه ها به علت وجود اتمهای آزاد ، بیشتر خورده شده و سطح دانه ها کمتر خورده می شوند . اندازه دانه های تشکیل شده بستگی به عوامل زیادی از جمله نوع قالب ، درجه حرارت قالب ، نیزان فوق گذار ، سرمای فوق تبرید ، اندازه جوانه های اولیه ، تعداد جوانه های اولیه و غیره دارد . اندازه دانه ها از عوامل مهمی است که بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی فلز تاثیر به سزائی داشته و خواص خوردگی فلز را نیز بشدت تحت تاثیر قرار می دهد ( هرچه دانه ها ریزتر باشد خوردگی مرزدانه ای بیشتر خواهد بود )

میکروسکوپ متالوژی چیست ؟

میکروسکوپ متالوژی همانطور که از اسم این دستگاه مشخص است این میکروسکوپ برای بررسی مقاطع فلزی و نیز ساخت و بافت انواع مواد سنتتیک به کار می رود.

سیستم نوری این میکروسکوپ :

اغلب سیستم نوری انعکاسی در میکروسکوپ متالوژی (میکروسکوپ متالورژی) به کار برده می شود و به ندرت از نور عبوری برای مطالعه مشخصه های خاصی استفاده می شود ، سیستم منبع نوری این میکروسکوپ الکتریکی می باشد و فیلتر های گوناگون اعم از فیلتر های پلاریزه و مادون قرمز و فیلتر های رنگی در این وسیله تعبیه میشود .

میکروسکوپ متالوژی | متالورژی
میکروسکوپ متالوژی | متالورژی

مشخصات این میکروسکوپ ها :

مشخصات میکروسکوپ متالوژی | میکروسکوپ متالورژی  به این صورت است که اکثرا به صورت دو چشمی و یا سه چشمی دوربین دار ، قابل اتصال به دوربین فیلمبرداری ، یا مونیتور ، طراحی می شود . بزرگنمایی این وسیله حدود 1200 تا 40 برابر می باشد و دقت مورد نیاز حدود 0.01 میلیمتر می باشد .

میکروسکوپ متالوژی اغلب دارای چهار ابژکتیو A X B X C X D با بزرگنمایی 4 X 10 X 40 X 100 X می باشد که از جنس اکرومات یا اپکرومات است و خواص ابژکتیوهای plan یا Nefleur  و  oil  و  water  و imersion را دارا می باشد .

میکروسکوپ متالورژی عدسی چشمی آن اکثرا دو جفت می باشد با بزرگنمایی 10*12 و ممکن است این عدسی مدرج باشد ، نوع عدسی orthoscopic  و  huggenion  می باشد .

میدان دید در این وسیله حداکثر a*b= 20 mm  می باشد.

استیج میکروسکوپ متالوژی یا چهارگوش متحرک و یا استیج مرکب (مدور – چهارگوش ) است . (دو صفحه روی هم) میدان چرخش 0-360 و میزان تحرک میز چهارگوش a*b  حدود 40mm  می باشد.

اجزای زیر در میکروسکوپ متالوژی نعبیه می شود :

  1. آنالیزور
  2. پلاریزور
  3. دیافراگم
  4. فیلترهای مختلف
  5. میکرومترها و خط کش های مختلف
  6. نورسنج
  7. تیغه های کمکی
  8. انواع کاورها
قیمت میکروسکوپ ها

قیمت میکروسکوپ متالوژی : با توجه به امکانات و کارایی های مختلف متفاوت است ، خرید این نوع میکروسکوپ نیازمند تحقیق و مشاوره با دقت می باشد ؛ شما عزیزان میتوانید برای تهیه انواع این میکروسکوپ با شماره تماس های گروه مهندسی زمین پژوهان که در صفحه تماس باما قرارگرفته تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی بهره مند شوید.

برچسب‌ها:

admin

دیدگاه‌ها

شماره همراه : 09121246051